Login
 
 
Password Recovery

Det sunde og
Det syge menneske

Af Vegard Bruun Wyller

Det sunde og Det syge menneske er rigt illustreret. Teksten er gennemgående suppleret med sygehistorier for at demonstrere forbindelsen mellem forskellige fagområder og den praktiske anvendelse af teoretisk viden. Tilvalgsstof i grunduddannelsen i sygepleje er anbragt i tekstbokse. Hvert kapitel indeholder forslag til supplerende litteratur. Talrige krydshenvisninger formidler sammenhæng i stoffet og lægger det til rette for repetition. Et righoldigt stikordsregister gør også bøgerne værdifulde som opslagsværk for færdiguddannet sundhedspersonale.

Det er ikke bare layoutet, som er overraskende. Det sunde og Det syge menneske går nytænkende til formidlingen af de naturvidenskabelige fag, som hører til sygeplejerskeuddannelsen og andre sundhedsfaglige uddannelser.

Når man åbner hvert af de seks bind, ligger hele to enkelte bøger foran én, så man kan arbejde parallelt med den sunde og den syge krop. Og efterhånden som man fordyber sig i værket, er det tydeligt, at formidlingen foregår i krydsfeltet mellem de forskellige natur- og sundhedsfaglige discipliner og sygdomshistorier, som er hentet fra den kliniske hverdag.

Det er nødvendigt at kende det sunde for at kunne forstå det syge – dén helhedstænkning vil den norske læge Vegard Bruun Wyller styrke i dagens sundhedsvæsen ved at gøre den synlig lige fra starten af sygeplejestudiet. Mere end 200 sygdomshistorier bringer bogen tæt på den kliniske virkelighed og gør indlæringen integreret og problembaseret.

Vegard Bruun Wyller (f. 1972) er dr.med. og er ved at specialisere sig i pædiatri. Han er faglig medarbejder på Tidsskrift for Den Norske Lægeforening og bestyrelsesmedlem i Norsk Barnelegeforening. Han har undervist både medicin- og sygeplejestuderende.

Bestil bøgerne her.
Bestil Powerpoint-illustrationer til værket ved henvendelse her.
 

Forside
Illustrationer

Gads Forlag har udgivet kvalitetsbøger siden 1855. Vores udgivelsesprogram tæller markante biografier, historiske værker samt bøger om sundhed, personlig udvikling og livsstil. Vi står samtidig bag Danmarks mest citerede opslagsværk, Kraks Blå Bog, og vi udgiver lærebøger til en lang række uddannelser, bl.a. under forlagsnavnene Gjellerup og Trojka. Forlaget ejes af G.E.C. Gads Fond, der støtter kulturelle og videnskabelige formål.